Landet faller isär och det stör mig inte!

Min uppfattning är att vissa politiska åsikterna avseende vem som är vem och vad som är vad bidrar till att skapa stora sprickor i det här avlånga landet. Det tycks helt klart som att SD nu tydligt vill markera hur deras ramar för det här landet skall se ut. De flesta är inte välkomna eftersom denna minoritet, dvs SD-anhängarna, vill något som inte majoriteten vill. I deras iver att skapa en vi-känsla så slår de in stora kilar i landet och skapar sprickor där vi får flera grupperingar som inte alls vill samma sak. Det är självfallet inget nytt att olika företrädare tycker olika, men nu handlar det om den grundläggande synen på människor och inte bara vilket ekonomiskt system som kan komma att funka bäst. Vi har hamnat i ett läge där främlingar, grannar och vänner börjar titta snett på varandra eftersom man undrar bor det SD-anhängare i lägenheten intill. För mig är det helt oproblematiskt att nationskänslan upplöses pga av sprickorna då jag inte bryr mig om Sverige i någon större utsträckning. Vi närmare eftertanke så känner mig inte ens konstitutionellt nationalistisk. Tvärtom så hoppas jag nu att vi exempelvis kommer få ett antal bojkotter av landslag m.m. både från spelare och fans. Detta har säkerligen att göra med att jag stammar från Tornedalen och därför inte har någon nationskänsla. Så landet faller isär och det stör mig inte alls!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln