Den fasliga förfasandefasen

Till slut hamnar vi där, dvs vi oroar och förfasar oss över nymodigheter och/eller vart samhället är på väg. Som 39-åring rör jag mig så sakteliga mot denna hemska fas vilket kommer ge att jag inom kort, med stark ångest i kroppen, börjar peta på döda saker med pinnar. Det tycks som om varje tid har sin företeelse som alla skall oroa sig över. Min farmor som invandrat till Sverige oroade sig först för vad andra svenskar skulle tycka om henne och sedan så oroade hon, och alla andra, sig för rocken och allt som var förknippat med den. Då jag var liten var det de myckna videovåldet, Nunchakus, Commodore 64 samt W.A.S.P. som fullkomligt skulle förgöra ungdomen. Idag är det att ungarna spelar onlinespel, sociala medier samt allt våld i samhället. Vi vet väldigt lite om hur tv-/onlinespelande påverkar oss. Men man får ju ändå säga att 70-talisterna klarade sig bra trots att många likt mig satt timme ut och timme in för att varva Ghost and goblins. Så vitt vi vet har heller ingen drabbats av diagnosen Narcissistisk Facebookstörning ännu. Och vad SD än säger så saknar brottslighetsökningen i Sverige och inom EU-området bäring i kartläggningar från brottsförebyggande rådet eller dess motsvarigheter runt om i Europa. Samtidigt som vi oroar oss för alla dessa ”hittepå-prylar” så missar vi självfallet riktiga problem så som giftig mat, utanförskap, svält och miljöproblem. Vi bör för att komma runt detta släppa den värdelösa magkänslan samt det bedrägliga sunda förnuftet och istället titta på vad kartläggningarna visar. Lika viktigt är att vi utgår från dessa kartläggningar och aktuell forskning då vi försöker hitta bra lösningar på de problem som ändå finns. Vi måste också gemensamt börja identifiera alla framsteg som görs och lära av positiva framgångar (http://www.dn.se/goda-nyheter/varlden-battre-an-vad-du-tror/) Avslutningsvis så vill jag understryka att den fasliga förfasandefasen inte finns och att jag aldrig läst om den i någon forskning, vilket ger att ni lugnt kan luta er tillbaks och sluta oroa er för att där hamna.

Kort om brott
http://www.europaportalen.se/2013/08/antalet-registrerade-brott-minskar-i-eu-lander

Om du vill förstöra din hjärna
http://www.youtube.com/watch?v=pxHl3gr-WMM

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln