Vansinne skymmer teologisk debatt!

Tyvärr så känns det allt svårare att ha en diskussion kring religion samt vad religion skulle kunna ha för plats i samhället 2015 då mentala kalhyggen i Sverige och i andra länder beter sig som galna. I och med att vissa kastar brandbomber på moskéer och andra skär halsen av amerikanska journalister så får vi ett klimat som mest kommit att handla om rädsla och oro. För mig som icketroende så blir det svårare att ha den debatten om religion som jag verkligen skulle önska. Jag skulle gärna sitta ner med olika företrädare och diskutera historia, samhälle, juridik, psykologi m.m. kopplat till religion. Men då de vansinniga äger debatten så blir detta tyvärr allt svårare vilket är olyckligt på så många nivåer. Å andra sidan så får man får ju inte glömma att denna bloggpost skrevs i den tiden då julen firats eftersom tomten kommer då vilket säkert retar någon från den andra sidan!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln