Karriärsugna troll

Då jag tittar på fenomenet med nättroll så kan jag inte låta bli att slås av hur mycket det liknar spelmissbruk. Suget efter att få stiga i graderna och bli en ännu mäktigare karaktär liknar verkligen andra typer av spel. Precis som jag skrivit tidigare (trolla på avpixlat) så äter dessa troll andras uppmärksamhet och hela företeelsen bygger på att bli sedd, ungefär som den här bloggen. Det framstår också tydligt att vi kan återfinna dessa karriärsugna troll ifrån olika samhällsskikt. Det är ju nämligen så med missbruk att det finns överallt i samhället. Vi skall självfallet vara lite försiktiga med att gör allt för djärva kopplingar till alkohol- och narkotikamissbruk, men vi kan hämta hem flera liknande beteenden då det kommer till exempelvis spelmissbruk. Om några nu älskar uppmärksamheten och kickar på att bli uppmärksammade så kan en ju fundera kring vad de senast tidens uppmärksamhet gjort med denna grupp. Skulle vara väldigt intressant att se hur många fler som varit inne på Flashback den senaste veckan i jämförelse med en snittvecka. Om ännu fler rör sig på sidan så är det självklart godis för sugan troll att fler nu tittar på vad de hittat på för bus. Slutar vi inte bry oss så kommer några troll ta i ännu mer då de ju så hemskt gärna vill stiga i graderna i jakten på trollens finrum. Väl där får man fina kläder, dricka fria drinkar, välja vad man vill från Spotify (och alla andra måste tålmodigt lyssna), bli omsvärmad av hens som man finner attraktiva, iaf så tycks de karriärsugna trollen tro det. 

Intervjuer med undertecknad i SvD och AB.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln