Vi måste prata om religion!

En man har en magisk sten i sitt hem som han tillber och vårdar ömt. Ingen stör sig på mannen och har får år ut och år in göra så som han önskar med sin sten. Så en dag så inser mannen att fler måste få ta del av den magiska stenen och han ger sig ut för att berätta om allt det fantastiska. Tiden går och några blir intresserade av vad mannen har att säga. Mannen blir mer och mer emotionellt uppspelt och förstärkt i sin tro på stenens krafter. Han blir också socialt förstärkt av att så många är intresserade och vill lyssna på honom. Efter ytterligare tid så handlar det inte längre bara om att be och vårda utan mannen och hans lärjungar hämtar sina beslut från stenen och bygger sina liv på vad stenen har att säga till dem. Andra människor som inte är lika frälsta på stenen skall övervinnas till den rätta tron eller så avfärdas de som förlorade.

Det är 2015 och det är hög tid att vi börjar diskutera organiserad religion och det elände som kommer i dess väg. I någon form av skala så kan en säga att enskildas andlighet är oproblematisk. Religiösa skrytbyggen som domkyrkan i Uppsala är något mer eländiga. Jag menar inte att vi skall riva och bygga p-hus eller blåsa ut huset och göra bostadsrätter, men vi måste kunna diskutera vad huset symboliserar. Vidare är det än värre med religiösa partier då dessa har som uppgift att ytterligare påverka oss andra med sin religion. Ta KD som exempel, någon säger då att de endast är ytterligare ett borgligt parti, men skulle detta vara sant så skulle de vara onödiga då det ju redan finns flertalet andra snarlika partier. Vidare så hämtar de näring till sin politik från sin sten (dvs den kristna tron) och en viktig uppgift för dem är att sprida läran. För mig blir detta väldigt obehagligt när det exempelvis kommer till mina barn. Jag vill verkligen inte att de sjungs psalmer eller att avslutningar hålls i en kyrka. Riktigt eländigt blir det då det finns en statsbyggnad som helt eller delvis bygger på religiösa dogmer och då måste vi agera. Avslutningsvis så kanske någon tänker att om en person tror på en gubbe som bor bland molen och som skapat allt eller att hen tror på magiska väsen så är det ett tecken på ett nära förestående psykosgenombrott. Men här måste vi bromsa oss och låta var och en tro på vad hen vill. När hen sedan ger sig ut på stan och skall missionera så måste vi ta debatten.

Så, ateister i alla länder, förena er!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln