Normalfördelningsliggare – ta ställning

Då det handlar om människor så innefattar normalbegreppet det som de flest gör och man skulle psykologiskt kunna prata om ett eller flera normal-/normbeteenden. De allra flesta har i långa perioder av sina liv gjort allt som står i sin makt för att befinna sig i de kluster av beteenden som signalerar just det normala. Några har själva aktivt sökt sig bort från det normala och ytterligare några har under längre eller kortare perioder mått dåligt över att de inte kan se sig själva inom klustret. En viktig insikt som vi alla bör bära med oss är att det som är normalt i en kontext, tid eller plats inte nödvändigtvis är normalt under andra omständigheter. Enligt närliggande kartläggningar av svenska folkets sexvanor så är liggarnormen i detta land just nu att vara hetero, att få till det 3,8 gånger i månaden samt att själva liggandet är lokaliserat till en säng. Skulle man vilja kliva utanför normen och göra något så galet som att ha sex med någon av samma kön så blir det i vissas ögon direkt ett problem. Detta är ett större problem på vissa geografiska platser, så det är självfallet enklare att ligga i Lund än vad det är att knulla i Krakow om man önskar samkönat sex. Riktigt kämpigt kan det bli om man vill bli smekt i Saudiarabien eller få stock i Vladivostok av någon med samma kön som en själv. Det sistnämnda kan vara förenat med livsfara då ett större antal icke toleranta individer kan komma att störa sig på vad du väljer att göra eller inte gör i sängen. Jag vill därför uppmana alla normalfördelningsliggare att betänka ovan nästa gång ni skall begå sex. Ha med er att ni slipper få besök av en fundamentalist som har åsikter…

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln